VÄLKOMMEN TILL ANNA-KARINS SIDA!

 

HEM MASSAGENS EFFEKTER/
HISTORIK
TRÄNING TOLLARTRÄFFAR OM MIG
TRÄNINGSDAGBOK/
UTSTÄLLNINGSKRITIK
BILD-
GALLERI
TILL MINNE LÄNKAR GÄSTBOK KONTAKT

                                                             

OM MIG

Mitt namn är Anna-Karin Johansson och jag är utbildad hundmassör på Axelsons Animal Massage School. De utbildningar jag gått när det gäller hund, förutom hundmassage, är allmänlydnadsinstruktör och Agilityinstruktör och Agilityinstruktör, tävling. Jag är aktiv och håller kurser i agility på Attila brukshundsklubb. När jag inte håller kurser försöker jag att träna och meritera mina egna hundar.

Jag är sambo med Ulf Alsén och vi bor i en villa i Norrahammar. Ulf är också utbildad agilityinstruktör och B-instruktör. Han är inte aktiv med hundar längre (men rycker in när jag behöver hjälp) utan är mer intresserad av modellflyg, musieejärnvägar, cykla montainbike och paddla kajak och fota. Det är han som tagit de flesta bilderna på denna hemsida. Mer att läsa om Uffe finns på hans egen sida.

I familjen finns också våra Nova Scotia Duck Tolling Reteriever eller Tollare som de också kallas. Närmare presentation finns här nedanför.

                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                      
SE U(U)CH Dasan Yoki from Dyonisus Home, eller Dutch som han kallas, är en tollare på 4 år. Han är född 11 oktober 2010 på Kennel Dyonisus Home i Limbricht, Holland. Han kom till Sverige 30 december 2010. Då var han 11 ½ veckor gammal. Anledningen till att det blev denna valp är att Nemo (vår tidigare tollare) är far till honom.

Vi har som målsättning att han ska träna apportering, viltspår och lydnad. Tyvärr har hans överrörliga höft satt tillfälligt stopp för agility så vi har börjat träna sök. Vi har ställt ut honom några gånger och bäst har det gått i championklass och då fick han excellent,1:a BH, CACIB och BIM. Detta i samband med den internationella utställningen i Hässleholm i maj 2014. Dutch blev 27 oktober 2013, på SSRKs utställning i Mjölby, Svensk utställningschampion.

Dutch är JUM-beskriven i Svedala 2/10 2011. Han är godkänd i anlagsklass, viltspår 20 juni 2012. MH gjorde vi 27 april 2013 på Jönköpings Brukshundsklubb.

Tyvärr har Dutch en överrörlig höft på höger sida som gav ett D vid röntgen. Han har A på vänster höft och u.a på armbågar. Dutch är hereditärt fri (DNA/PRA) genom föräldrarna.

 

 

Cedar Fog´s Jon Snow for Gilde, eller Mickey som han kallas, är en tollare på ca ½ år. Han är född 22 maj 2014 på Cedar Fog´s Kennel i New Hampshire, U.S.A. Han kom till Sverige i september 2014. Han kom till Agildes Kennel som samäger Mickey med mig. Han är en hund som jag hoppas ska passa mig i temperament och lynne och en ny vän till Dutch som blev jätteledsen när hans pappa Nemo dog.

Vi har som målsättning att träna apportering, viltspår och lydnad och kanske även köra rallylydnad och agility. Han är anmäld till sin första utställning och även anmäld till en valpkurs och en nybörjarkurs i viltspår.

Tanken är att om han håller alla mått så ska han gå i avel.

 

Åter