VÄLKOMMEN TILL ANNA-KARINS SIDA!

 

HEM MASSAGENS EFFEKTER/
HISTORIK
TRÄNING TOLLARTRÄFFAR OM MIG
TRÄNINGSDAGBOK/
UTSTÄLLNINGSKRITIK
BILD-
GALLERI
TILL MINNE LÄNKAR GÄSTBOK KONTAKT

                                                             

TRÄNINGSDAGBOK

Här kommer jag att skriva om mina hundars träning och tävling. Det kommer framförallt att uppdateras när vi varit på kurs. Vad vi gjort för övningar, hur vi har lagt upp övningarna samt en utvärdering av hur mina hundar löst uppgiften.Måndag 30/6-14

Kommer inte skriva här på ett tag då jag känner att jag inte hinner. Jag har just nu ett jobb som kräver mycket och jag prioriterar träningen istället för hemsidan. Men det som hänt är att Nemo fått en dom och den var inte rolig. Han har åldersrelaterat problem med njurarna. Hans ena njure fungerar inte alls och den andra funkar bara till viss del. Detta yttrar sig så att han kissar "blod" dvs urin med massa röda blodkroppar. Han blir tröttare och jag upplever att han inte orkar lika mycket som innan. Nemo kommer inte finnas hos oss så länge till så vi tar dagarna som de kommer och myser och har trevligt ihop.

Dutch och jag tränar på så gott det går. Men även Dutch är påverkad utav Nemo och är ganska trött och ovillig att träna. Vilket känns konstigt för jag har en duracellkanin i vanliga fall.

Fredag 6/6-14

Ooops går inte så bra det här med dagbok.... Men det som hänt sen sist är att jag och Dutch varit i Hässleholm och ställt ut. Han fick CACIB och blev BIM. Tack Annika för ett trevligt resesällskap och umgänge. :)

Sedan har jag och Dutch tävlat lydnad och det var en sådan tävling där ALLT går fel, väder, moment, plats med andra hundar mm mm mm mm mm. Men vi lyckades skrapa ihop 83 poäng och har nu efter mycket om och men lagt det lite mer bakom oss.......

Nemo har inte varit och ultraljudat prostatan ännu men nu har jag fått ett sommarschema så nu kan jag boka telefontid och tid för ultraljud.

Framöver kommer vi åka till Vänersborg och ställa ut (Dutch enbart) och sedan kommer vi åka till Gränna och ställa (Nemo och Dutch). Jag kommer att anmäla till tollarspecialen om det sen blir både lydnad och utställning eller om det bara blir utställning är inte klart ännu.....

Det kommer inte bli något apporteringsläger för Elsa Blomster i år och det beror på lite olika saker.....

Nu hoppas jag på att jag blir bättre på att skriva här! :D

Söndag 4/5-14

Slarvat nu IGEN!!!!! Men jag och Nemo har gått klart Rallylydnadskursen och är supernöjda med den. Nemo har blivit otroligt följsam och lyhörd. Jag vågar lita mer på honom på lydnadsplanen och Nemo går inte ner sig på samma sätt som i traditionell lydnad. Båda (Nemo och jag) gillar att det händer mycket och att man inte behöver tänka på DK mm. Så nu ska vi leta tävlingar och se om vi vågar oss ut. :-)

I övrigt har Nemo fått rutin i att gå ut vid 4 på morgonen..... Kanske inte lika uppskattat av matte! Men jag ska be veterinären ta ett ultraljud på prostatan för säkerhets skull! Annars är det en pigg och glad gammal herre jag har!

Dutch och jag tragglar på med vår lydnad och vi har gått kurs för Åsa i Jaktfot och stoppsignal! Vi har även bokat in ett läger i Juli i apportering! Dutch sköter sig bra men han har svårt att koncentrera sig. Skulle vara kul att tävla lydnad på tollarspecialen men vi får se vad som händer.....

Jag har alltså bokat husvagnsplats på Skummeslövs camping till tollarspecialen som i år lyckas krocka med Småland-Ölands kennelklubbs tredagars utställning här i Jönköping! Vi har anmält oss till Hässleholms utställningen och Vänersborgsutställningen i SKKs regi. Vi har planer på att även åka till Gränna i SSRKs regi.

Har fått lite hjälp av Vickan med lydnaden så jag hoppas att det ger resultat. Jag har massa grejer att tänka på. :D

Olle (Leringens Hacke) var hos oss en dag när Elin sökte jobb här i Jönköping. Vi hade en trevlig dag med mycket sol och utflykt till stadsparken och sedan visade jag lite olika övningar i jaktapportering.

Onsdag 16/4-14

Då har jag och Nemo gått halva vår rallylydnadskurs och båda tycker det är superkul.

Dutch och jag ska i helgen på kurs för Åsa Davidsson igen. Så vi hoppas jaktfoten och stoppsignalerna sitter snart. :-) Lydnaden går bra och jag ångrar att jag inte anmälde mig till tävling i slutet av april....

Nemo har fortsatta problem att hålla sig en hel natt men går vi sent sista rundan så får jag sova till 5.30 och det är acceptabelt. I övrigt är han pigg och glad. Börjar se lite valptendenser på honom igen. Buset lyser i ögonen på honom. :D

I övrigt har jag tränat på i lydnad och apportering med Dutch och med rallylydnaden på Nemo.

Måndag 31/3-14

Har haft lite mycket omkring mig men jag har tränat lite blandat. Jag har varit på första delen i Jaktfot/Stoppsignal-kurs för Åsa Davidsson i Onsala. Dutch och jag har tränat lydnaden med blandade resultat. Det vi måste jobba vidare på är läggande under gång och tandvisning då han har blivit lite "känslig" i allt regn/snöblask och inte vill lägga sig samt har han börjat hoppa vid tandvisning igen.

I jaktfoten måste jag ha en nagel i ögat på Dutch hela tiden när han känner spännande dofter då måste man hinna bryta honom och påminna honom om vad vi gör. Stoppsignal börjar funka men jag måste få till mer explosivitet i reaktionen. Har börjat träna på att kunna bryta honom när han har kommit in i ett doftområde. Sedan har jag börjat träna avstånd med att en person hjälper mig och går i väg med honom och när jag blåser, får önskad sittposition och klickar, belönar personen i kopplet honom. På så sätt kan jag få belöning längre ut och han förstår att han kan lämna mig för att få signalen.

Nemo och jag ska på onsdag börja en rallylydnadskurs för nybörjarklass. Ska bli spännande.

Nemo har varit hos veterinären då han började krångla med att hålla sig på natten. Han väckte mig kl 4 varje natt och ville ut och kissa jättelänge och helst två långa kissar. Så veterinären har gjort en grundlig kontroll av honom och kommit fram till att han på grund av ålder har fått lite förhöjda njurvärden. Inte extremhöga och inget annat är påverkat. Han har fått börja äta K/D och värderna är bättre. Så vi hoppas på många härliga år till.

Söndag 9/3-14

Har varit på kurs för Elsa Blomster, Lena Gunnarsson och Åsa Davidsson idag. Kursen var en fortsättning inriktning WT. Började med två stationer där det var skott på den första. Dutch låste sig på skotten och jag fick jobba mycket på att få honom att fokusera. Det som är positivt är att han går att nå med klicker. Körde sedan en sökruta 20x30 meter med en dummie i. Dutch fick hoppa över ett dike och söka och det gjorde han jättebra men han ville inte komma tillbaka då vi stod så jag hade rutan med skott i ryggen. Fick jobba med att få honom till mig.

Sedan tränade vi på jaktfot, hälsa, går efter skytt, ställa upp på anvisad plats. Gick inte heller bra då han inte släppte rutan med skotten. Så jag gick dit och kastade två enkelmarkeringar sedan kunde vi jobba.

Efter maten så gjorde vi ett sök på 10x20 meter där man gömt 12 tennisbollar. Första tennisbollen låg ca 2 meter in i rutan. Dutch sökte av bra och fick med sig sina tennisbollar in.

Sedan gjorde vi två nya rutor men utan skott. Då det var en hund till som var skotträdd (den ville in i bilen). Första rutan vi gjorde var en enkelmarkering vända mej om skicka på ett närsök vända mig om och skicka på ett linjetag på enkelmarkeringen. Hundarna skulle bara rätt över ett stort dike och det hade Dutch lite svårt att förstå. Så han sprang runt och tog bron som Lena tagit.

Andra rutan var en enkelmarkering och när hunden kom in med dummien smög Åsa ut ett linjetag på samma ställe. Dutch var rejält trött och förstod inte att det var en dummie till han skulle hämta. Men efter lite hjälp så löste han uppgiften.

Avslutade med att gå på led och första ekipage lade sin dummie alla gick förbi till sista ropade stopp. Första hund hämtade sin dummie när alla stod uppställda. De hundar som klarade störning fick en dummie kastad framför de andra förarnas fötter, sida eller bakom.

Nöjd och trött kom vi hem och slängde oss i soffan.

Fredag 7/3-14

Tränade inte mycket idag då vi ska på kurs i helgen, jag och Dutch. Körde lite avlämnanden av dummies i trädgården. Nöjd med hans avlämnanden idag som börjat bli lite sämre men idag åter var bättre. Nemo fick köra lite hämta boll övningar.

Torsdag 6/3-14

Har tränat apportering med Linda idag. Vi var i Taberg idag också. När vi var klara kom Micke en sväng och jag stannade kvar och tittade lite på hans träning. Jag gjorde en liten sökruta till Nemo där han fick göra lite uppletande efter sina favoritbollar. Han fick köra tre gånger. Han löste det bra. Nöjd med hans arbete.

Dutch fick köra med dummie och det löste även han bra. Tränade lite stoppsignal idag också. Nöjd med båda hundarna idag.

Tisdag 4/3-14

Har tränat lite lydnad idag. Nöjd med Dutch då han skötte sig bra. Körde följsamhetsövningar samt lite fjärr. Han har lite bråttom i fjärren men han börjar förstå att han inte kan rusa iväg i eget tempo. Nemo fick köra lite följsamhet och lite inkallning. Han fick även köra lite runt buskarna i trädgården.

Måndag 3/3-14

Idag har vi haft en lugn dag! Hundarna har sovit gott!

Söndag 2/3-14

Har varit i Moheda och ställt ut idag. Resultat och kritik finns under utställningskritiker på båda hundarna. Även Petra var där och ställde Nemos dotter, Eila. Alltid kul att se Nemos avkommor. Solgerd ställde Jackie och Linda ställde Klara. Chatarina var med och ställde Malte och Maria och Jasper var med Petra. Annika och Gimmie var också med. Blev lite blandade resultat och nästan alla hundar mättes. Tack för en trevlig dag! Ingen nämnd ingen glömd!

Lördag 1/3-14

Har trimmat hundarna och gått två längre rundor med dem idag.

Fredag 28/2-14

Har ryckt öronen på Dutch idag. Han gillar ju inte det och brukar gå med slokande öron dagen efter. :) Sedan har vi tagit det ganska lugnt.

Torsdag 27/2-14

Var och tränade med Linda vid gamla idrottsplatsen i Taberg idag. Dutch fick köra lite apportering, stoppsignal och närsök. Blev lite irriterad på honom när han låste sig på viltdoft och struntade i dummien..... Men då vet jag vad jag ska träna på. Att få upp motivationen på dummie! Närsöket gjorde han bra men han ville inte släppa ifrån sig det han hittade. Återigen en irriterad matte men även detta måste vi träna på...... Stoppsignal funkar i koppellängd men inte på avstånd. Tur jag anmält mig till en kurs i stoppsignal och jaktfot. :-)

Linda gick två personspår med sina hundar och de löste det bra förutom att Elsa missat en godisdosa. Så jag provade med Dutch och han skötte sig jättebra, hittade dosan och fortsatte spåra och sedan fick Linda springa före och lägga ett spårslut. :)

Nemo har varit dålig i magen i natt.

Onsdag 26/2-14

Morgonpromenaden blev på mina gamla ridvägar uppe på A6 golfbana. (inte golfbanan utan stigarna runt omkring) ;-) Detta gjorde vi när husse var hos sin sjukgymnast på Wetterhälsan nere på affärscentrat A6. Nöjda och trötta hundar och en svettig matte blev resultatet av denna 40 minuters promenad. :-)

Måndag 24/2-14

Har varit på klubben idag också. Dutch fick köra lite apporteringsträning. Gjorde upp fyrkanten med matskålar och tränade följsamhet, stoppsignal, linjetag, söksignal och dirigering med dessa. Avslutade med att han fick hämta två dummies som redan var utlagda. Första dummien löste han jättebra. Andra dummien blev han störd av en skällande hund och började nosa istället fick gå in och hämta tillbaka honom och göra om. Då det blev rätt blev det massa beröm. Avslutade med att han fick plocka dummies från olika ställen runt oss samt sitta kvar när jag hämtade tillbaka dem. Sedan fick han gå transportsträcka med dummie i munnen. Han löste uppgifterna ganska bra.

Nemo fick köra lite rallylydnadsmoment och det gick jättebra. Dags att se om jag hittar nya moment att börja träna på. Har anmält oss till en nybörjarkurs i rallylydnad nu i vår. Tänk att Nemo 10 år ska få gå en kurs! :-) Det är aldrig försent!

Söndag 23/2-14

Idag har det varit årsmöte på Attila. Efter mötet så tränade jag lydnad med Dutch och han skötte sig kanonbra! Anna lekte lite med sin valp på planen och Dutch var intresserad men höll sig hos mig. Dutch gjorde ett kanonbra fritt följ och läggande under gång gick jättebra. Inkallningen gick också bra. Ställandet under gång går bättre men är inte helt hundra. Nöjd med min "lillkille" idag!

Nemo fick köra lite lydnad och han skötte sig jättebra. Hade fokus på matte och jobbade jättebra. Nöjd med honom.

Lördag 22/2-14

Ridhusträning idag. Den sista för denna säsongen för mig. Nemo fick köra uppletande på tre bollar utanför ridhuset på fältet. Vinden var väldigt jobbig för honom och han hittade två stycken men den tredje fick jag korta ner avståndet till och fick placera mig lite mer i sidled om den så att han fick lite hjälp av vinden. Han löste dem alla tre och han jobbade jättebra utan att bry sig om de hundar som gick förbi. Han var rejält trött efteråt då det är mycket sand att springa i. Jättenöjd med gammelman idag. :-D

Dutch skulle köra lydnad men det var lite rörigt inne i ridhuset och det var en tjej som ville ha hjälp med hundmöten så det blev mycket allmänträning och stadgeträning istället. Han skötte sig bra och jag var nöjd med även honom. :-)

Trötta killar då matte och husse ska på 50-årskalas ikväll.

Dutch var duktig ikväll när vi var iväg. Han apporterade in en död fågel till Emma (som var hundvakt). Hon var dock inte lika glad. :-) Men det visar att jag tränat rätt!

Fredag 20/2-14

Tränade lite apportering med Dutch idag och han skötte sig bra. Han hade lite svårt att sitta kvar vid markeringar men det blev stadgeträning så det slutade bra.

Torsdag 19/2-14

Idag har jag lagt årets första blodspår. Dutch hade jag spårmätare och såg att jag lade 475 meter. Ganska bra men klurig terräng då det är massa vildhallonsnår mitt i och sedan blir det högt blåbärsris...... Nemo fick ett spår som inte var riktigt så långt men det gick bland massa granris och sly som blivit kvar sen de avverkat. Spåren fick liggtid på ca 5 timmar.

Dutch löste sitt spår till han kom 471 meter från slutet då låg det en nyfälld hare precis i spåret. Den var mer intresserant än klöven 4 meter längre bort. Kan inte bli irriterad på honom då han spårade kanon dit. Klarade bloduppehåll i vinkel och en återgång. Bra jobb idag och han var väldigt fokuserad.

Nemo var lite mer loj i sitt spår och skötte sig bra men yrade runt lite på vissa ställen. Han kom till slutet men jag var inte lika nöjd med honom som jag var med Dutch. Vet att Nemo kan bättre. I och för sig blåste det lite mer i hans spår och det går lite närmare en gångstig men han borde klarat det bättre..... Det blir mer träning innan matte är nöjd.

Tisdag 18/2-14

Har tränat vid Åsasjön med Linda idag. Vi passade på innan hon åkte hem. Vi började med att gå en promenad och sedan tränade jag på enkelmarkeringar och stoppsignal med Lindas hjälp. Dutch förstår inte stoppsignal på avstånd, vet i sjutton hur jag ska få in det. Men i koppellängd så funkar det.....

Enkelmarkeringarna löste han jättebra och han apporterade fint och kom in till min sida så nöjd med honom. Han var inte minsta intresserad av sjön. :D

Jag är så stolt över Linda som börjar våga mer och mer och litar mer och mer på Klara. Hon hade henne lös och hon jobbade så fokuserat. Tror Linda var ganska nöjd.

Nemo fick vila idag.

Måndag 17/2-14

Tränat lydnad med Dutch idag och lite rallymoment med Nemo. Dutch var lite trött idag och var inte samma fokus idag. Men han jobbade på bra och var fokuserad. Nemo är mer och mer fokuserad på mig och jag kan få honom att göra väldigt bra svängar och snurrar. Även bra ingångar bakom mig. Ganska nöjd med båda idag.

Söndag 16/2-14

Ridhusträning idag. Dutch fick köra lydnad och det gick riktigt bra. Finns mycket att finslipa men momenten är bra och han förstår dem. Nöjd med min kille idag som jobbade trots löptik och ett besök av hundkompisen Challe som ville leka mitt under träningen. Dutch kunde fokusera om och jobba vidare. Styrkebesked!

Nemo fick köra lite agility till hans stora glädje. Han for runt som ett yrväder. Svårt att tro att det är en gammal man man tränar. :-)

Lördag 15/2-14

Idag har det regnat rejält. Har tränat Dutch på att komma och lägga en boll i en burk. Det gick sisådär. Men sista gången släppte han bollen i burken. Tänkte sedan få honom att springa frivilligt till burken och droppa den för att därefter sätta upp den på en stol eller hylla och få honom att göra poäng i "basketkorgen". :-)

Nemo har fått träna på att utöka sin vacker tass övning till att slå mig på handen när jag håller upp den för att på sikt kunna få honom till att göra high five. Hundarna tyckte det var roligt och även matte. :)

Torsdag 13/2-14

Har tränat på promenaden idag. Vi har tränat "jaktfot" och att hämta saker som jag tappar. Dutch har varit lite disträ idag. Vet inte riktigt vad det är kan bero på att både jag och husse är hemma.

Onsdag 12/2-14

Har idag gått en längre promenad och sedan har jag bara låtit hundarna vara idag.

Tisdag 11/2-14

Har tränat apportering med Dutch idag. Jag gjorde så att jag gick och ställde upp en fyrkant med godisskålar och sedan lade jag ut två dummies. Först tränade vi fot mellan skålarna och det gick jättebra. Sedan skickade jag honom på olika skålar och det gick också bra. Därefter skulle jag skicka honom på ett linjetag på dummien men han såg den inte och gick inte ut tillräckligt för att hitta den. Så jag tog in honom igen och skickade ut på ett sök och då hittade han dummien och kom tillbaka och satte sig fint vid sidan. Som avslutning hade jag lagt en dummie i en kryp-en uppe i stenträdgården. Skickade honom på denna men det hade börjat skymma och det kom en bil som lyste upp en staty vi har i trädgården så Dutch låste sig på denna istället för dummien. Fick gå in och avdramatisera statyn för att sedan på nytt skicka honom på dummien. Då gick det bra och han kom tillbaka med den och satte sig fint fot. Nöjd med honom idag.

Nemo fick köra lite lätt lydnad i trädgården och det gick också bra. :-)

Måndag 10/2-14

Tränade lydnad med Dutch idag. Han var superfokuserad. Han gick fint fot och han gjorde momenten superbra. Nöjd med lillkillen idag. Nemo var trött och stel och fick vila.

Husse har varit hemma idag då han har fått ryggskott.

Söndag 9/2-14

Idag har vi varit i Mjölby och jag har ställt både Nemo och Dutch. Dutch fick excellent men blev slagen av Therese och Nyrikki. Han fick ett CK men i konkurrensen blev vi oplacerade då han blev lite konstig, han sänkte sig och drog i kopplet som jag vet inte vad.

Nemo fick excellent, hur nu det gick till med tanke på hur han såg ut, och blev 4:a i konkurrensen i veteranklass.

Tack Emma för ett trevligt sällskap även om den lilla Bitchen Titti var med :-). Solgerd ställde Jackie, Linda ställde Klara och Chatarina ställde Malte. Alla fick VG. Therese och Annika var där och ställde också. Grattis till fina resultat, Therese!

Lördag 8/2-14

Har klippt tassar och ryckt Nemos öron idag. Sedan har jag packat bilen för i morgon är det Mjölby. Har även varit på kyrkogården och lagt en ros hos pappa då hans födelsedag är i morgon. Tränade lite stoppsignal med Dutch idag. Han är lite ofokuserad, eller snarare han förstår inte vad jag menar. Vet inte riktigt hur jag ska få till det. Men jag ska ju gå en kurs i mars med stoppsignal och jaktfot så då får jag väl hjälpen då.

Fredag 7/2-14

Fortsatte med Dutch öron idag. Gissa vad, jag hittade dem! :D Så det blev inte mycket tränat idag heller.

Torsdag 6/2-14

Påbörjade arbetet med att hitta Dutch öron. Gick sisådär. Han såg ut som ett troll i öronen! Pälsen stod överallt.

Onsdag 5/2-14

På promenaden idag fick hundarna apportera olika föremål. Förenade nytta med nöje. Blev inte mycket träning men det blev lite olika. Enkelmarkering, att jag droppade dummie eller boll på stigen som de fick hämta tillbaka, sitta kvar, matte lägger ut en dummie eller en boll, skickas på linjetag. Nöjd med dem idag.

Tisdag 4/2-14

Har tränat lydnad med Dutch idag. Kört igenom lite olika moment klass 1 samt jobbat lite med rutan. Dutch var väldigt busig idag och ville apportera konerna i rutan hela tiden. Fick bli riktigt bestämd i rösten för att han skulle hålla sig till mig. Men han var superduktig på att springa till rutan. Placerar sig lite var som just nu i rutan men än så länge belönar jag rutan inte mitten.

Nemo fick träna lite följsamhet och rallylydnadsslalom, serpentin samt lite olika fotförflyttningar. Nöjd med båda killarna idag.

Måndag 3/2-14

Idag har jag tränat stoppsignal med Dutch och det gick ganska bra. Sedan har jag kastat en markering och gått fot med Dutch till ett annat ställe och skickat honom på dummien. Gick jättebra. Han var supertaggad. Glömde bort ett kvar när jag kastade någon gång och då hämtade han direkt. Måste komma ihåg att ge stannakommando.

Söndag 2/2-14

Föreläsning på Jönköpings bibliotek om Spårhunden och lukterna. Intressant. Mådde inte bra på kvällen så killarna fick ta det lugnt idag.

Onsdag 29/1-14

Har tränat lite lydnad med Dutch idag. Gick bra idag. Inget nosande och han fokuserade idag igen. :-) Nöjd med min lilla kille.

Måndag 27/1-14

Styrelsemöte på klubben. Även skott-träning. Nemo körde lite rallylydnad och det gick bra. Bara det att jag inte är så duktig på detta utan vill gå en kurs med honom. Bara svårt att hitta någon. Sedan körde jag lite lydnad med Dutch och det gick ganska bra. Lite nosig men annars skötte han sig.

Söndag 26/1-14

Tränat i ridhuset med Dutch idag. Han gick bra. Hade mycket störning då det var tävlingsgruppen som tränade. Men han fokuserade och skötte sig jättebra. Fick till bra fot, läggande under gång och inkallning. Även ställandet gick bättre.

Torsdag 23/1-14

Har tagit två långa promenader med hundarna idag. Det var allt jag hann. Dutch fick träna lite fot på promenaden.

Tisdag 21/1-14

Har idag försökt få lite ordning på mina lurvbollar idag. Öron ryckta och tassar ansade. Bara början på Dutch men det måste lägga sig lite för annars ser jag inte hur det blir. Han är helt lurvig i öronen idag. :-)

Måndag 20/1-14

Körde lite sammanlänkningar med Dutch idag. Gick ganska bra. Körde linförighet, läggande och inkallning. Nemo fick köra lite handling runt buskar och även lite lydnad. Alla tre hade vi superkul!

Söndag 19/1-14

Har tränat lydnad i ridhuset med Dutch idag. Först körde vi lite linförighet och Johanna kommenderade mig. Gick ganska bra då de tränar agility samtidigt. Massa skällande hundar, pipleksaker och hundar som kör tunnlar. Sedan körde vi läggande under gång och det gick också bra. Inkallningen gick också bra förutom att jag gav fel kommando först. :-O Sedan körde vi ett ställande och han går minst 3 steg så jag gjorde om och gav ett DK och då stannade han direkt. Sedan körde vi lite uthållningsövningar med olika sammanlänkningar dvs linförighet, läggande under gång, inkallning. Dutch skötte sig bra. Jättenöjd med honom idag!

Nemo fick köra rallylydnadsövningar i trädgården. Gick superbra förutom att Dutch ville vara med också. Slutade med att jag körde fritt följ med båda samtidigt, inkallning med båda, läggande under gång med båda. Det gick bra.

Onsdag 15/1-13

Har tränat lite apportering med Dutch och det gick bra. Han skötte sig bra på linjetag och på dirigering till matskålar. Han har fortfarande problem med stoppsignalen så jag tror inte jag ska använda den innan den sitter bra. Dvs jag kommer träna den separat!

Nemo fick köra lite dirigering runt buskarna i trädgården. Det gillar han och han får utlopp för lite energi också.

Måndag 13/1-14

Idag var det instruktörsmöte på Attila. Tränade lite lydnad med Dutch som skötte sig kanonbra. Tog även en apport som inte var hans i munnen. Sedan körde jag Nemo lite och han gick klockrent! Nöjd med mina killar idag. Det var en härlig känsla idag.

Söndag 12/1-14

Har varit och tränat med Cecilia och Linda i Forserum idag. Dutch var helt blockerad utav massa lukter. Ville inte ta föremålen i närsöket, linjetag utan störning gick sisådär, dolt linjetag gick inte alls. Avslutade dock med ett bra linjetag där han kom tillbaka med dummien och satte sig fint fot. Ganska nöjd med honom på slutet.

Lördag 11/1-14

Varit en sväng hos min morbror. Min moster skulle fyllt år idag så jag kände att han behövde ha lite sällskap. Sedan när jag kom hem tränade jag lite lydnad med Dutch. Linförigheten gick ganska bra, läggande under gång också förutom att han sätter sig upp när jag ställer mig vid honom, inkallningen kan han bättre. Satte sig snett när han skulle in i position, ställande under gång har han börjat slarva med igen. Vill gärna ta för många steg. Sedan sätter han sig när jag kommer tillbaka.

Torsdag 9/1-14

Har tränat med Dutch idag. Han låste sig totalt i närsöket och skulle inte hämta den sak han hittade utan leta vidare efter fler saker. Fick jobba rejält med honom för att få till någon form av koncentration. Sedan körde vi lite jaktfot som han tyckte var jobbig också. Lite för mycket energi just nu känner jag. :-)

Nemo fick lite lätt träning i form av förberedande rallyträning. fot 270 sväng vänster och höger, fot framför sitt tillbaka i fotposition genom att runda mig eller gå upp och göra en 180 grads sväng på vänster sida, fot, ligg, stå, fot, och sedan körde vi även lite träning på tysksväng. Han var också supertaggad!

Tisdag 7/1-14

Har bara gått en längre sväng med hundarna idag. Gör lite ont när jag går.

Måndag 6/1-14

Hade tänkt träna idag men i stället så fick jag problem med min mage och buksmärta. Fick åka in på akuten för att konstatera att jag troligtvis fått en sträckning eller lättare blödning i mjukdelarna. :-(

Söndag 5/1-14

Har varit och tittat på My Dog idag med Anna. Vi åkte så vi hann se några cavalierer. Sedan tittade vi runt i olika rasmontrar, shoppade och tittade på show! Köpte en kaninboll och äntligen hittade jag en leksak jag letat efter länge. En boll med skinn ovanför och med expandering i handtaget.

Lördag 4/1-14

Har tränat lite apportering idag. Det gick sisådär. Dutch var övertaggad och for runt och ville inte komma in med dummien. Men jag gav mig inte och efter ett tag fick vi till snygga avlämnanden igen!

Nemo har kört lite allmän lydnad. Fot, ligg, sitt, inkallning med ställande, fjärr med sitt och ligg. Samt lite träning på följsamhet i sidförflyttning. Nöjd med honom idag.

Onsdag 1/1-14

Ett gott nytt år önskar jag alla.

Idag har jag och Uffe gått en promenad och jag hade med mig dummies till Dutch som jag "tappade" bakom honom så han fick hämta in. Han låste sig något otroligt på mig och kunde inte fokusera på att göra sina behov så vi avslutade med att jag bara hade dummie i jackan (nog störning för Dutch idag). Sedan körde jag jaktfotsträning istället. När han hade gjort sina behov så fick han gå fot och bära på dummien. Nemo fick göra samma sak men med sin älskade gula pipboll.

Jag och Dutch har ett år där jag hoppas komma ut lite mer på tävlingsbanan. Jag har tre jaktkurser inplanerade, två utställningar inplanerade för gammelmannen och jag hoppas kunna vara med på WT, Lydnad och utställning på Tollarspecialen i år. Hoppas kunna jobb bort lite av Dutch låsning vid skott så vi kan gå öppenklass viltspår också. Detta är lite av mina mål i år hoppas att jag kommer dit bara. :-) Men vad är det man säger, "sikta mot månen så hamnar man i grantopparna" så nåt ska vi väl lyckas med. :-)
 

Åter